علائم استاندارد سیستم های حفاظت از حریق

ابتدایی ترین نیاز برای ترسیم نقشه های سيستم اعلام حريق و اطفاء حريق، داشتن علائم وسایل و تجهیزات مربوط به اين حوزه است. استاندارد NFPA 170 یکی از مراجع مهم و با ارزش علائم حفاظت از حريق است. این استاندارد مجموعه كاملي از علائم لازم را در خود جای داده است.

متاسفانه، در حال حاضر بالغ بر 90 درصد طراحی هایی که در زمینه انواع سیستم های حفاظت از حریق، خصوصا سیستم های اعلام حریق و اطفاء حریق صورت می گیرد از علائم استاندارد استفاده نمی کنند.

هر شرکت و یا طراح از علائم اختصاری خاص خود استفاده می کند و یا از علائم و نمادهای سایر نقشه های از پیش ترسیم شده استفاده می کنند که اکثر آنها نیز مطابق علائم استاندارد بین المللی نیستند.

استفاده از يك زبان مشترك در طراحي نقشه ها و مدارك مهندسي انواع سيستم هاي ايمني و حفاظت از حريق نظير سيستم هاي اعلان حريق و اطفاء حريق، علائم ايمني و … مسلما كمك شاياني به فهم بهتر و پيشبرد سريعتر پروژه هاي اين حوزه خواهد كرد و در بسياري از موارد از سردرگمي كارفرمايان، مشاوران و پيمانكاران جلوگيري خواهد كرد.

استاندارد NFPA 170 سازمان حفاظت از حریق آمریکا نسخه 2015 مربوط به علائم استاندارد نقشه کشی انواع سیستم های حفاظت از حریق می باشد که دارای بخش های مختلفی می باشد و از بروزترین استانداردهای دنیا است که مهندسین و طراحان سرتاسر دنیا در طراحی های سیستم های حفاظت از حریق خود از این استاندارد بهره می برند.

دانلود آخرین نسخه استاندارد NFPA 170

فهرست برخی از علائم که در استاندارد NFPA 170 آورده شده اند:

– علائم و نشانه ها برای استفاده کلی
– علایم و نشانه ها برای خدمات آتش نشانی
علائم و نشانه های استاندارد برای استفاده در طراحی های مهندسی و معماری
– علائم و نشانه های استاندارد برای انواع سیستم های اطفای حریق و سیستم اسپرینکلر و تجهیزات و قطعات مرتبط
علائم و نشانه های استاندارد برای انواع تجهیزات مورد استفاده در سیستم های اعلام حریق و هشدار دهنده
– علائم مربوط به نقشه های مدیریت شرایط اضطراری
– علائم و نشانه های مربوط به طرح ها و دیاگرام های خروج اضطراری
و سایر علائم و نشانه های پرکاربرد در طراحی و نقشه کشی انواع سیستم های مرتبط با حفاظت از حریق

دانلود آخرین نسخه استاندارد NFPA 170

پيشنهاد مي كنيم اگر تا كنون از علائم استاندارد براي ترسیم نقشه های حفاظت از حريق استفاده نمي كرده ايد. از هم اكنون نقشه هاي خود را مطابق اين استاندارد ترسيم كنيد.

در كشور عزيزمان به دليل محدوديت هايي كه بوده تاكنون فرهنگ سازي مناسبي در خصوص درك اهميت استفاده از استانداردهاي حريق صورت نگرفته است و در اغلب موارد اظهار نظرهاي شخصي جاي خود را به موارد و بندهاي مهم استانداردي داده اند. هر چند كه سازمان هاي ذيربط نظير آتش نشاني، نظام مهندسي و سازمان استاندارد در سال هاي اخير، اقدامات شايسته اي در اين خصوص انجام داده اند كه بسيار هم قابل تقدير است؛ اما دست يافتن به اين مهم، بدون همكاري كارشناسان و مهندسين مرتبط با اين حوزه ممكن نمي باشد.

به اميد روزي كه علم حفاظت از حريق و فرهنگ ايمني در ايران به رشد و بالندگي قابل قبولي برسد.

نظرات و پيشنهادات خود را با ما در ميان بگذاريد.


هر گونه کپی برداری از مطالب و مقالات این وبسایت با ذکر منبع و لینک به منبع نه تنها مجاز، بلکه ستودنی است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *