سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

سیستم آشکارسازی و اعلام حریق آدرس پذیر همانند سیستم متعارف از پرکاربردترین سیستمهای اعلام حریق می باشد که هر یک از تجهیزات درون لوپ آدرس پذیر دارای یک آدرس منحصر به فرد بوده و وضعیت تجهیزات از روی کنترل پنل مرکزی قابل روئیت می باشد.

نوع آدرس دهی تجهیزات اعلان حریق در برندهای مختلف متفاوت است و هر برند روش خاصی خود را دارد. برخی از آنها به صورت دستی آدرس دهی می شوند؛ برخی از طریق دستگاه پروگرامر و برخی دیگر نیز از طریق کنترل پنل مرکزی آدرس دهی می شوند.

اصول کشف و تشخیص حریق در سیستم­ های آدرس­پذیر (Addressable9، مشابه سیستم­ های متعارف است، به جز این­که در این گونه سیستم­ ها، هر یک از دتکتورهای اتوماتیک و یا شستی­ ها دارای آدرس منحصر به فردی هستند که از طریق آن تابلوی کنترل مرکزی قادر به شناسایی و تعیین هر یک از آن­هاست.

در این نوع سیستم سیم­‌کشی از پانل به دتکتور با دو رشته سیم، ولی به صورت Loop (سیم بندی حلقوی) انجام می­‌پذیرد که از تابلوی کنترل مرکزی آغاز شده و به تجهیزات درون لوپ متصل می شود و مجددا به همان تابلو ختم می­ شود. کلیه­‌ی تجهیزات به صورت موازی در همین مدار حلقوی جای می­‌گیرند. هر حلقه می­‌تواند به تناسب تعداد تجهیزات و سطوح مورد حفاظت، یک یا چند منطقه را پشتیبانی کند.

در این­گونه سیستم ­ها اگر چه ناحیه ها در قالب مدار مطرح نیستند، اما با توجه به همان معیارهای تعیین منطقه­‌ی حریق، به صورت مجازی زون بندی می‌­شوند. حداکثر مساحت فضاهایی که توسط یک حلقه می­‌توانند حفاظت شوند، ده هزار متر مربع است.

سیستم آدرس پذیر هوشمند Analogue Addressable System:

سیستم­های متعارف و آدرس­پذیر علی­رغم تمایز در نحوه­‌ی هم­بندی و سطح فناوری به کار گرفته شده در آن­ها، در یک اصل مشترک هستند و آن نحوه­ ی عملکرد رله گونه­‌ی دتکتورهاست، در حالی که در سیستم هوشمند که آن­را سیستم آدرس­پذیر آنالوگ نیز می­‌خوانند، اساس عمل­کرد بر پایه­‌ی استفاده از ریزپردازنده در دتکتورها و تابلوی کنترل مرکزی و راهبری نرم افزاری پی­‌ریزی شده است.
 

یک سیستم هوشمند بر طبق استاندارد به سیستمی اطلاق می ­شود که در آن از تجهیزات هوشمند (Analogue Addressable) استفاده شود. یعنی مقدار جریان خروجی هر دتکتور، بستگی به احساس دتکتور از شرایط محیط داشته و طبق آن جریان آنالوگ تغییر می­ کند. این مورد وقتی قابل توجه است که بدانیم در سیستم­های آدرس پذیر و مرسوم هر دو دتکتور فقط در دو حالت نرمال و آلارم مانند یک کلید دو حالته­‌ی صفر و یک عمل می­ کنند. در این­گونه سیستم­ ها دتکتورها همواره فعال هستند و به طور پیوسته پاسخگوی سیگنال ­های ارسالی از سوی تابلوی کنترل مرکزی هستند.

در سیستم هوشمند تمامی دتکتورهای سقفی استفاده شده از نوع هوشمند(Analogue) می­ باشد. هم­بندی سیستم ­های هوشمند نیز مانند سیستم­ های آدرس­پذیر به صورت حلقوی است و می ­توان با هر حلقه ده هزار متر مربع را فارغ از تعداد دتکتورها تحت پوشش قرار داد. در سیستم­ های آدرس پذیر یا مرسوم نمی­ توان فهمید وضعیت هر دتکتور چقدر نزدیک به آلارم می­ باشد. پس بنابراین وجود گرد و غبار و اثرات محیطی به راحتی احساس نمی­ شود. هم­چنین در این دو نوع از قبل نمی­توان عمر دقیق دتکتور را  پیش­بینی کرد و زمان تعویض آن­را فهمید، می­ بایست حتما فالت پیش آید و مدتی وقت­گیری کند و حتی مدتی سیستم خارج از سرویس باشد.

عملکرد سیستم آدرس پذیر:

در این سیستم تکنیک  Multiplex  (تسهیم کننده) اجازه می ­دهد هر دتکتور مستقلا اطلاعات را به پانل کنترل ارسال نماید. در هر زمان دتکتورها مشخصات شناسایی آدرس خود را به پانل کنترل ارسال می­ نماید و علاوه بر آن از طرف تابلو هم یکسری اطلاعات به دتکتور ارسال می­ شود. این نوع کار باعث می­ شود که همیشه پانل مراقب باشد که کدام تجهیز خروجی غیر عادی ارسال می­ کند. پیغام­ های عادی همیشه بر روی صفحه ­ی نمایش (LCD) کنترل پنل مرکزی نوشته می ­شود.

توجه شود در صورت عملکرد دتکتور جریان آن به شدت تغییر می­ یابد. پس از چک اولین دتکتور، سیستم به سراغ دومین تجهیز می­ رود و همه­ ی تجهیزات به ترتیب چک می­ گردند. در اولین راه­ اندازی، تمامی تجهیزات در مرحله­ ی اول، آدرس­ دهی و اطلاعاتشان ثبت می ­گردد.

در هر سیستم آدرس پذیر می ­توان از یک سری تجهیزات متعارف نیز استفاده کرد. در چنین شرایطی می بایست از ماژول های واسط ورودی و یا خروجی استفاده کرد.

استفاده از ایزولاتور اتصال کوتاه، بین مرز مشترک زون­ های اعلام حریق اجباری است.

معرفی شرکت فایرفایتینگ Fire Fighting

شرکت فایرفایتینگ Fire Fighting Equipment در سال 1974 در کشور انگلیس جهت ساخت تجهیزات کنترلی و تشخیص و پیشگیری حریق در صنایع هوایی تأسیس گردید.
با گسترش فعالیت این شرکت در زمینه ساخت و تشخیص سیستم های حفاظتی توانست به بکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده تحهیزات ایمنی و ضد انفجار در دنیا تبدیل گردد.
همچنین این شرکت با تولید انواع بیم دتکتور های تشخیص حریق با بیش از 500 هزار بیم دتکتور نصب شده و فعال در سرتاسر دنیا بزرگترین تولید کننده بیم دتکتورها با برند Fireray می باشد که انتخاب اول تمامی مشاوران و نصابان در حوزه ایمنی و آتشنشانی می باشد.

از جمله محصولات این شرکت انگلیسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انواع بیم دتکتورهای 50 تا 120 متری
  • انواع دتکتورهای شعله ضد انفجار
  • بیم دتکتورهای ضد انفجار

 

معرفی شرکت هوچیکی (Hochiki) انگلیس

 

شركتHochiki  با تجربه و تخصص بیش 80 سال به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان و تامین کنندگان محصولات صنعتی سيستم هاي اعلان حريق مي باشد.

این شرکت در سال 1918 در توكيو ژاپن توسط توسعه شركت هاي سرمايه گذاري بيمه تأسيس گرديد این شرکتبا توليد بالغ بر 3000 تجهيز سيستم اعلان حريق در سال به بزرگترين شركت توليد كننده تجهيزات اعلان حريق مطابق استانداردهاي جهاني مي باشد.

شركت Hochiki  انگلستان در سال 1960 نسبت به بازگشايي دفتر بازرگاني در كشور انگليس به منظور فروش و رقابت با محصولات ساير شركت ها اقدام نمود كه با توجه به سياست هاي بازرگاني اين شركت توانست سهم بزرگي را از بازار بدست آورد .

در سال 1992 شركت هوچيكي كارخانه خود را در شهر Gillingham, Kent در كشور انگليس در به مساحت 2.7 هكتار تأسيس نمود .

تأسيس اين كارخانه منجر به توليد مستقيم تجهيزات در انگليس مطابق استانداردهاي اروپايي و توزيع مستقيم جهت كاهش قيمت تمام شده گرديد.

شركت Hochiki در حال حاضر اقدام به توليد تجهيزات اعلان حريق در كشور انگليس و همچنين توزيع در اروپا توسط نمايندگان اين شركت با بيش از 350 مشتري فعاليت دارد كه با توجه به طيف وسيع تجهيزات و انطابق بالاي آن با كنترل پنل هاي شركت ها توانسته سهم بيشتري را از بازار سيستم هاي اعلان حريق را در اختيار بگيرد.

بلاک دیاگرام سیستم اعلام حریق هوچیکی Hochiki

انواع تجهیزات اعلان حریق Hochiki

1)سيستم هاي اعلان حريق هوشمند) Addressable ( :

شامل انواع دتكتور هاي دود ، حرارت ، تركيبي ، آژير، آژير فلاشرو انواع ماژول بوده كهبا توجه به تكنولوژي بالاي استفاده شده تمام تجهيزات از مدار لوپ تغذيه مي شوند و باعث كاهش هزينه هاي سيم كشي و نگهداري در پروژه مي شود.

 

2)سيستم هاي اعلان حريق متعارف (Conventional) :

شامل انواع دتكتورهاي دود ، حرات ، تركيبي ، آژير، آژير فلاشر ، انواع بيم دتكتور و… بوده كه راه حلي مناسب براي بسياري از پروژه هاي متوسط و بزرگ اعلان حريق مي باشد .

 

3)سيستم روشنايي اضطراري (Emergency Lighting):

سيستم روشنايي سيستمي كاملا هوشمند بودهكه مبتني بر تكنولوژي LED با قابليت اتصال به سيستم اعلان حريق، به صورت يكپارچه مي باشد كه اين امرباعث كاهش هزينه هاي نگهداري و نصب مي گردد .

4)تجهيزات ويژه :

شامل انواع دتكتور هاي مكنده هوا ( Air Sampling Detector ) ، دتكتور شعله و انواع دتكتور هاي با درجه ايمني بالا (Intrinsically Safe) داراي تاييديه ATEX جهت استفاده در نواحي پر خطرناشي از وجود گازهاي قابل انفجار مانند اتاق هاي باطري ، صنايع با حساسيت بالا مانند داروسازي ها، صنايع غذايي، آزمايشگاه ها و…

همچنين انواع دتكتورها جهت استفاده در صنايع دريايي و كشتيراني و يا فضاهايي كه داراي رطوبت بالا مي باشد.

5)تجهيزات بيسيم (Wireless) :

شامل انواع دتكتورهاي دود ، حرارت و آژيربا قابليت ادغام با سيستم هاي بيسيم موجود در پروژه وقابل استفاده در پروژهايي كه هزينه عمليات عمراني بالايي دارند.

استفاده از تجهيزات بيسيم علاوه بر كاهش عمليات عمراني از هزينه هاي تهيه كابل و كابل كشي به صورت چشم گيري مي كاهد.

 

معرفی شرکت کنتک (kentec) انگلستان

کنترل پنل ساز معروف، شرکت کنتک (Kentec) از سال 1985 در کشور انگلیس به عنوان تولید کننده کنترل پنل های اعلان حریق و اطفای حریق به صورت آدرس پذیر و متعارف با رعایت استانداردهای بین المللی BSI , LPCB ,… در حال تولید انواع تجهیزات سیستم های ایمنی هوشمند می باشد.

شرکت Kentec با بیش از 90 توزیع کننده در سرتاسر دنیا در حال حاضر بزرگترین تولید کننده کنترل پنل های اعلان و اطفای حریق است که تحقق به این مهم با خدمات پس از فروش و پشتیبانی ویژه شرکت کنتک بدست آمده است .

کارخانه این شرکت انگلیسی، محصولات خود را مطابق استاندارد EN54 , NPFA به روز رسانی و تولید می نمایید و توانسته تأییدیه های مربوطه را کسب نماید.

کمپانی Kentec برای بزرگترین تولید کنندگان تجهیزات اعلان حریق دنیا مانند Hochiki, Fireline, Hase,… در حال ساخت کنترل پانل می باشد.

کنترل پنل اعلام حریق NSC (ان اس سی)

کنترل پنل های اعلام حریق NSC ، در سه مدل Solution F1-6 , Solution F1- 18, solution F2 عرضه می گردد که با توجه به ماژولار بودن این کنترل پنل ها می توان به طور همزمان به عنوان کنترل پنل اطفای حریق نیز استفاده نمود. کلیه تجهیزات ساخت شرکت NSC مطابق EN54 ساخته شده اند که دارای تأییدیه VDS نیز می باشد .

از جمله قابلیت های برتر این کنترل پنل آلمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل پنل اعلام حریق NSC مدل Soloution F1دارای 3 مدلبا قابلیت ساپورت پروتکل های Apollo و Hochiki جهت استفاده در پروژه های کوچک و بسیار بزرگ
    قابلیت استفاده به صورت تک لوپ برای مدل Solution F2 با قابلیت ارتقا تا 2 لوپ به قابلیت ریداندنسی کارت شبکه
    قابلیت استفاده به صورت 2 لوپ الی 6 لوپ برای مدل Solution F1-6 با قابلیت ارتقا از 2 الی 6 لوپ و قابلیت redundancy بر روی CPU کارت های لوپ و کارت شبکه و قابلیت ساپورت زون های کانونشنال
    قابلیت استفاده به صورت 2 لوپ الی 18 لوپ برای مدل Solution F1-18 با قابلیت ارتقا از 2 الی 18 لوپ و قابلیت Redundancy بر روی کارت های لوپ و شبکه و قابلیت ساپورت زون های کانونشنال
    قابلیت تجمیع سیستم آدرس پذیر و متعارف با قابلیت استفاده همزمان از تجهیزات آدرس پذیر و متعارف
    قابلیت نصب در رک ها ایستاده 19 اینچ
    قابلیت شبکه با دیگر پنل ها تا 64 کنترل پنل
    قابلیت کنترل و مانیتور سیستم اعلان حریق از طریق WEB بدون نیاز به نرم افزار و یا لایسنس خاص
    قابلیت اتصال به سیستم BMS از طریق Modbus, Bacnet
    قابلیت برنامه ریزی کنترل پنل از طریق USB , Rs-232
    قابلیت اضافه شدن Zone LED
    پشتیبانی از پروتکل برندهای هوچیکی و آپولو
    پشتیبانی از زون اعلام حریق متعارف
    قابلیت ریداندانت
    قابلیت اتصال به بی ام اس

معرفی شرکت فایربیم (Thefirebeam)

سازنده بیم دتکتورهای معروف فایربیم، شرکت Fire Beam System در سال 2004 با هدف ساخت بیم دتکتورهای متعارف و آدرس پذیر با قابلیت تشخیص حریق در فاصله های 40 الی 100 متری تأسیس گردید . این شرکت با توجه به تکنولوژی پبشرفته توانسته بیم دتکتورهای خود را به صورت آدرس پذیر تولید نماید. همچنین قابلیت ارتقای برد بیم دتکتورها را توسط کیت هایی، از 40 متر تا 80 و 100 متر فراهم نموده.جهت دریافت بهترین پیشنهاد مالی و مشاوره و پشتیبانی فنی و اجرایی رایگان، با ما تماس بگیرید.

کیت کامل بیم دتکتور فایربیم (ThefireBeam) شامل موارد ذیل است:

کیت کامل بیم دتکتور فایربیم Firebeam

 

برای خرید بیم دتکتور و همچنین مشاوره فنی و اجرایی رایگان و نیز دریافت بهترین قیمت فروش بیم دتکتورهای اعلام حریق با ما در تماس باشید.

تلفن: 22915668

سیستم اعلام حریق انبار

مجهز کردن انبار به سیستم اعلام حریق جهت محافظت در برابر آتش از جمله دغدغه های صاحبان انبارها و سوله ها است. بدلیل اینکه انبارهایی نظیر انبار پارچه، انبار دارویی، انبار مواد اولیه، انبار مواد شیمیایی، انبار تجهیزات الکترونیکی، انبار چوب و… با توجه به حجم و وسعت آنها ارزش ریالی بالایی برای صاحبان آنها دارد. به طوری که حتی با بیمه کردن آنها نیز باز هم خسارات جبران ناپذیری را به آنها وارد می کند. چرا که روند تجارت آنها را با تاخیر مواجه می کند و…

انبارها و یا سوله ها معمولا دارای ابعاد بزرگ و وسیعی هستند. همچنین ارتفاع چنین فضاهایی حداقل 5 یا 6 متر به بالا می باشد.

یکی از دتکتورهایی که برای حفاظت از حریق انبارها بسیار پرکاربرد و مؤثر می باشد، بیم دتکتورهای دودی هستند که نوع انعکاسی آن به دلیل هزینه های اجرایی پایین و قابلیت اعتماد بالا، با اقبال بیشتری رو به رو شده است. تعداد مورد نیاز بیم دتکتور برای هر سوله، بستگی به ابعاد سوله و یا انبار مورد نظر دارد و می تواند از یک تا چند ده بیم دتکتور برای حفاظت از حریق آن انبار نوعی مورد نیاز باشد.

دتکتور مناسب برای سیستم اعلام حریق انبار

توجه داشته باشید که علاوه بر بیم دتکتور، نیاز به تجهیزات دیگری نیز در سیستم اعلان حریق انبار می باشد. از جمله شستی اعلام حریق ، آژیر و فلاشر اعلام حریق برای هشدار دادن به نفرات حاضر در محل. کابل و کاندوئیت جهت سیم کشی، کنترل پنل مرکزی جهت کنترل تجهیزات متصل شده به آن.

البته باید توجه داشت که انتخاب نوع آشکارساز مورد نیاز برای انبار، بستگی به نوع مواد و نوع خطری و احتراقی دارد که ممکن است در انبار بوجود بیاید و ممکن است برای برخی از انبار ها، نیاز به نوع دیگری از آشکارساز از جمله دتکتور شعله، دتکتور دودی معمولی، دتکتور حرارتی (نوع نقطه ای و یا نوع کابلی) و… باشد. اما به طور معمول کاربری اغلب انبارها به گونه ای است که بیم دتکتورهای دودی بیشترین کاربرد را برای حفاظت از حریق سوله های دارند.

جهت مشاوره رایگان و دریافت بهترین پیشنهاد قیمت با ما تماس بگیرید.

قیمت بیم دتکتور دودی انعکاسی و موتورایز

قیمت بیم دتکتورهای دودی (آشکارسازهای پرتوی انعکاسی) در بازار معمولا رنج قیمتی بین 4،500،000 تا 7،800،000 تومان دارند که به عنوان نمونه قیمت بیم دتکتورهای فایرری (Fireray)، بیم دتکتورهای فایربیم (Firebeam) و زتا (Zeta) چنین محدوده قیمتی در بازار دارند.

از عوامل تاثیر گذار در قیمت تمام شده آشکارسازهای پرتوی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1-     نوع بیم دتکتور: رفلکتوری و یا فرستنده و گیرنده

2-     برد بیم دتکتور: 40، 80 و یا 100 متر که مسلما هرچه برد بیم دتکتور بیشتر باشد، قیمت آن نیز گرانتر می شود.

3-     کنترلر: برخی از آشکارسازهای دودی انعکاسی دارای کنترلر هستند و هد بیم دتکتور نیز موتورایز می باشد. این ویژگی خود باعث بالا رفتن قیمت تمام شده آن می شود. هرچند باید این نکته را هم در نظر داشت که در نهایت هزینه نصب و راه اندازی و بهره برداری و تعمیر و نگهداری برای سیستم های اعلام حریقی که از نوع موتورایز و رفلکتوری و دارای کنترلر استفاده می کنند، کاهش می یابد.

4-     درجه حفاظت تجهیز: نوع کاربری بیم دتکتور و شرایط محیطی مورد استفاده آن در قیمت تمام شده آن تاثیر گذار خواهد بود. به عنوان مثال در صورتی که نیاز به دتکتور بیم با درجه حفاظت بالا مثلا IP65 و یا بیم دتکتور نوع ضد انفجار داشته باشید، مسلما هزینه تمام شده آن بسیار بالاتر از مبالغ ذکر شده در بازار خواهد بود.

5-     گارانتی و شرکت خدمات دهنده: با توجه به خدماتی که برای بیم دتکتور‌ ارائه می‌شود نظیر طراحی رایگان بیم دتکتور، دفترچه راهنمای فارسی بیم دتکتور، مشاوره رایگان جهت نصب بیم دتکتور و مدّت زمان گارانتی بیم دتکتور، قیمت آن نیز تغییر می‌کند.

 با این حال پیشنهاد می کنیم جهت دریافت بهترین و مقرون به صرفه ترین قیمت برای آشکارسازهای دودی پرتوی در بازار، با ما تماس بگیرید.

قیمت بیم دتکتور رفلکتوری Fireray 5000

قیمت بیم دتکتور فایرری Fireray 5000

 
قیمت بیم دتکتور رفلکتوری فایربیم

 قیمت بیم دتکتور فایربیم (Thefirebeam)

 

برای خرید بیم دتکتور و همچنین مشاوره فنی و اجرایی رایگان و نیز دریافت بهترین قیمت فروش بیم دتکتورهای اعلام حریق با ما در تماس باشید.

تلفن: 22915668

 

قیمت بیم دتکتور رفلکتوری موتورایز (موتوردار) زتا (Zeta) قیمت بیم دتکتور زتا (Zeta)

 

قیمت بیم دتکتور فرستنده و گیرنده هوچیکی (Hochiki)قیمت بیم دتکتور هوچیکی (Hochiki)

 

قیمت بیم دتکتور رفلکتوری موتورایز (موتوردار) فایرری (Fireray 50/100)قیمت بیم دتکتور Fireray 50/100

 

قیمت بیم دتکتور فرستنده و گیرنده فایر ری Fireray3000 قیمت بیم دتکتور فایر ری Fireray 3000

 

قیمت بیم دتکتور انعکاسی موتوردار (موتورایز) سیستم سنسورقیمت بیم دتکتور سیستم سنسور

 

برای خرید بیم دتکتور و همچنین مشاوره فنی و اجرایی رایگان و نیز دریافت بهترین قیمت فروش بیم دتکتورهای اعلام حریق با ما در تماس باشید.

تلفن: 22915668

نقشه سیم کشی بیم دتکتور Fireray5000

نقشه سیم کشی بیم دتکتور دودی Fireray5000 همانگونه که در نقشه زیر پیداست، بسیار ساده است. این بیم دتکتور قدرتمند قادر است با یک کنترلر، دو سری بیم دتکتور را کنترل کند و برای هر بیم دتکتور نیز دو کنتاکت خروجی خطا و آلارم بصورت مجزا ارائه می دهد. هر یک از دو بیم دتکتورهای متصل شده به کنترلر را می توان بصورت مجزا به زون های مختلف کنترل پنل وصل کرد. و یا از طریق ماژول های واسط به لوپ آدرس پذیر کنترل پنل های آدرس پذیر برند های مختلف متصل کرد.

توجه داشته باشید که همانگونه که از شکل زیر پیداست، این بیم دتکتور یه کابل مجزا (سوای از زون) جهت تغذیه نیاز دارد که می توان آن را از خروجی تغذیه اضافی کنترل پنل تامین کرد. همچنین در صورت دور بودن فاصله کنترل پنل تا این آشکارساز دودی خطی، می توان از منبع تغذیه مجزا برای تامین تغذیه این دتکتورهای انعکاسی استفاده کرد.

از جمله مزایای دتکتورهای انعکاسی می توان به این نکته اشاره کرد که سیم کشی تنها در یک طرف انبار یا سوله و یا فضای تحت حفاظت انجام می شود. چون در سمت مقابل این آشکارساز دودی، آینه (رفلکتور) قرار دارد که نیاز به سیم کشی و برق ندارد.

شکل زیر نقشه سیم کشی اتصال دو بیم دتکتور به یک کنترلر را نشان می دهد که دو خروجی برای زون های مختلف یک کنترل پنل ارائه می دهد.

در شکل زیر نحوه کابل کشی و سربندی مربوط به اتصال خروجی کنترلر بیم دتکتور Fireray 5000 به یک زون کنترل پنل را نشان می دهد. در واقه در نقشه زیر، کنترلر دو عدد بیم دتکتور را به صورت مجزا کنترل می کند، اما خروجی های کنتاکت دو بیم دتکتور به گونه ای سربندی شده اند، که تنها به یک زون متصل می شوند. با اینکار یک زون صرفه جویی می شود که در برخی از پروژه ها ممکن است قیمت تمام شده پروژه را به خوبی کاهش دهد.

 

برای خرید بیم دتکتور و همچنین مشاوره فنی و اجرایی رایگان و نیز دریافت بهترین قیمت فروش بیم دتکتورهای اعلام حریق با ما در تماس باشید.

تلفن: 22915668

راهنمای نصب بیم دتکتور Fireray5000

برای نصب بیم دتکتور دودی مدل Fireray5000، در ابتدا باید در نظر داشته باشید که در طول مسیر این بیم دتکتور تا رفلکتور آینه ای آن هیچ مانعی در محدوده نیم متری آن وجود نداشته باشد. چون وجود چنین موانعی باعث عدم کارکرد درست و همچنین روند تست و راه اندازی این نوع بیم دتکتور را به شدت دچار مشکل خواهد کرد. این موضوع در شکل زیر نشان داده شده است.

همچنین با توجه به قانون فوق در خصوص جانمایی محل نصب آشکارساز بیم Fireray 5000، فاصله بیم دتکتور از دیوار کناری آن نباید کمتر از نیم متر (50 سانتی متر) باشد. این موضوع در شکل زیر نشان داده شده است.

یک نکته مهم در خصوص نصب آشکارسازهای پرتوی آینه این است که در انبارها و یا سوله های بزرگ که طول آن بیشتر از 100 متر (یعنی بیشتر از برد تحت پوشش بیم دتکتور) هست، نیاز است که دو بیم دتکتور را در یک راستا نصب کنیم تا بتوانیم تمامی طول انبار را پوشش دهیم. در چنین شرایطی همانگونه که از شکل های زیر پیداست، بیم دتکتورها می بایست پشت به پشت یکدیگر قرار گیرند (حالت صحیح). و اگر بیم دتکتورها مقابل هم قرار گیرند (حالت غلط)، در زمان راه اندازی با مشکلات جدی ای ناشی از تداخل اشعه های دو بیم دتکتور با یکدیگر مواجه خواهیم شد.

شکل زیر نحوه باز کردن کنترلر بیم دتکتور Fireray 5000 را جهت انجام سیم کشی و سربندی آن نشان می دهد.

 شکل زیر نحوه باز کردن هد بیم دتکتور مدل فایرری Fireray5000 را جهت سیم کشی و سربندی آن نشان می دهد.

 

برای خرید بیم دتکتور و همچنین مشاوره فنی و اجرایی رایگان و نیز دریافت بهترین قیمت فروش بیم دتکتورهای اعلام حریق با ما در تماس باشید.

تلفن: 22915668

شستی اعلام حریق دو مرحله ای

به منظور کاهش آلارم های کاذب و همچنین آلارم های ناشی از فعال شدن سهوی شستی های اعلام حریق، پیشنهاد می شود که از کاور شستی اعلام حریق و یا شستی های اعلام حریق دو مرحله ای استفاده کرد.

منظور از دو مرحله ای بودن شستی این است که قبل از فشردن کلید شستی می بایست کاور شستی و یا پوشش محافظه آن را به سمت بالا برد و سپس اقدام به فشردن شستی اعلان حریق کرد. در برخی برندها از جمله برخی شستی های ضد انفجار، ابتدا می بایست شیشه شستی را شکست و سپس کلید داخل شستی را فشار داده تا شستی فعال شود.

نمونه ای از شستی های دو مرحله ای را در شکل های زیر مشاهده می کنید.

  

   

  

مقالات مرتبط با شستی اعلام حریق دو مرحله ای:

نقشه سیم کشی شستی اعلام حریق

نقشه سیم کشی شستی های اعلام حریق در سیستم های متعارف و آدرس پذیر تقریبا مشابه هم است و در هر دو سیستم دو سیم وارد شستی و دو سیم دیگر از آن خارج می شود. سربندی سیم های ورودی و خروجی روی ترمینال های داخل شستی، می بایست مطابق دستورالعمل سازنده انجام شود.

دانلود فایل اتوکد نقشه سیم کشی شستی اعلان حریق شامل:

  • نقشه سه بعدی شستی اعلان حریق
  • نقشه سه بعدی براکت نصب شستی اعلان حریق
  • نقشه سم بندی ترمینال های شستی اعلان حریق
  • نقشه اتصال کاندوئیت و گلند به شستی اعلان حریق
  • نقشه نصب شستی اعلان حریق بر روی دیوار

دانلود نقشه اتوکد

 

همچنین د صورتی که علاقمند به دریافت نمونه نقشه سیم کشی (کابل کشی) سیستم اعلام حریق آدرس پذیر هستید، می توانید از مقاله زیر این نقشه را دریافت کنید:

 

نمونه ای از سربندی های مربوط به نصب و سیم کشی شستی های اعلان حریق را در شکل های زیر مشاهده کنید.

نقشه سیم کشی شستی اعلام حریق آدرس پذیر

نحوه سیم بندی یک نموه شستی اعلام حریق آدرس پذیر

نقشه سیم کشی شستی اعلام حریق متعارف

نحوه سیم بندی یک نموه شستی اعلام حریق متعارف (کانونشنال)

 

 

نحوه سیم بندی یک نموه شستی اعلام حریق آدرس پذیر

 

توجه داشته باشید که در برخی از سیستم های متعارف، شستی ها فاقد مقاومت آلارم داخلی (که معمولا بین 270 تا 680 اهم است) می باشند. در چنین شرایطی می بایست یک مقاومت آلارم، مطابق با مقدار مورد نیاز که سازنده کنترل پنل معمولا معرفی می کند، سری شده با کلید شستی نصب کرد.

 

مقالات مرتبط با سیم کشی شستی اعلام حریق:

آموزش نصب شستی اعلام حریق

شستی ها در محل خروجی (فرار)، پلکان­ های خروجی هر طبقه و درب خروجی نصب می­ گردند. محل نصب شستی های اعلام حریق بایستی تمیز و با رنگ زمینه متمایز باشد. در نزدیکی آن هیچ­گونه مانع دید وجود نداشته باشد و ارتفاع حدود 1.4 متر رعایت شود. محل نصب آن دارای سطوح کمتر از 750 میلی­متر  مربع نباشد یعنی کاملا واضح بوده و از فاصله­ ی دور قابل روئیت باشد.

آموزش نص و جانمایی شستی اعلام حریق

بر طبق استاندارد EN54-11 ماکزیمم فاصله­ی شستی­های اعلام حریق از یکدیگر 45 متر در مسیرهای هم سطح و کم تردد می­ باشند و در مسیرهای پر تردد، فاصله­ 20 متر کاهش می­یابد. در راه­پله ­ها این مقدار حداکثر 25 متر و در مسیر پر تردد و یا دارای مانع به 15 متر کاهش می­یابد.

توجه شود که تمامی استانداردها فاصله­ ی بین 30 تا 45 متر را در مسیرهای معمول مثل راهروها پیشنهاد می­ کنند. حال اگر ایمنی بیشتر مد نظر باشد می­ توان فاصله را کمتر انتخاب نمود. ولی در صورتی­که در محل­ های پر تردد بیش از حد از شستی استفاده شود، احتمال فشار آن توسط افراد خردسال و یا کنجکاو زیادتر می­ شود. انتخاب بهترین فاصله با توجه به توصیه­ ی استاندارد و کاربرد ساختمان محل نصب می­ باشد.

ارتفاع شستی در تمام استانداردها معمولا بین 120 تا 160 سانتی­متر در نظر گرفته می­ شود.

فاصله پیمایش مورد نیاز تا شستی اعلام حریق

مثال جانمایی شستی اعلام حریق در یک ساختمان نوعی

 

مقالات مرتبط با آموزش نصب شستی اعلام حریق:

  • قیمت شستی اعلام حریق
  • استاندارد نصب شستی اعلام حریق
  • شستی اعلام حریق ضد انفجار
  • شستی توقف عملیات اطفاء (آبی)
  • شستی تخلیه سیستم اطفاء (زرد)
  • آموزش نصب شستی اعلام حریق
  • نقشه سیم کشی شستی اعلام حریق

قیمت شستی اعلام حریق

شستی های اعلام حریق در بازار معمولا رنج قیمتی بین 17 تا 70 هزار تومان دارند که بسته به برند و کیفیت شستی ها این قیمت متغیر می باشد. این قیمت مربوط به شستی های اعلان حریق متعارف (کانونشنال) است.

قیمت شستی های اعلام حریق آدرس پذیر نیز بسته به برند مورد استفاده، رقمی بین 90 تا 170 هزار تومان دارند.

قیمت شستی های اعلان حریق وایرلس (بیسیم) نیز معمولا رقمی بین 170 تا 270 هزار تومان در بازار دارند.

نکته قابل تامل در مورد شستی های فوق، درجه حفاظت آن شستی است. به طوری که اگر درجه حفاظت آن تجهیز بالا باشد، (مثلا IP65 و یا IP67) رقم تمام شده آن بسیار بالاتر خواهد رفت. چیزی در حدود 2 تا 4 برابر قیمت های اعلام شده در بالا.

قیمت شستی های اعلام حریق ضد انفجار هم رقمی بین 400 هزار تا 1،700،000 تومان در بازار است. البته در این نوع شستی ها، جنس بدنه، درجه حفاظت تجهیز (IP) و کمپانی سازنده آن، در رقم تمام شده آن بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

برای دریافت بهترین قیمت از شستی های اعلام حریق معمولی و ضد انفجار، با ما تماس بگیرید.

مقالات مرتبط با شستی اعلام حریق:

  • استاندارد نصب شستی اعلام حریق
  • شستی اعلام حریق (قرمز)
  • شستی توقف عملیات اطفاء (آبی)
  • شستی تخلیه سیستم اطفاء (زرد)
  • شستی اعلام حریق ضد انفجار

شستی اعلام حریق ضد انفجار

شستی های ضد انفجار معمولا برای پروژه های صنعتی و در فضاهایی که امکان خطر انفجار به واسطه وجود گازها و یا مایعات قابل انفجار وجود دارد استفاده می شود. این شستی ها با دارا بودن بدنه فلزی و مستحکم که معمولا از جنس آلومینیوم و یا فولاد ضد زنگ می باشند، بدون درز هستند و در صورت بروز هر گونه اتصالی در درون آن، جرقه های تولید شده به محیط خارج آن منتقل نمی شود. بنابراین برای استفاده در محیط های صنعتی و خطرناک بسیار مناسب هستند. در نظر داشته باشید که در صورت استفاده از این شستی ها، حتما به دستورالعمل نصب سازنده مراجعه کنید و از گلندهای ضد انفجار برای ورود و خروج کابل به درون آن استفاده کنید.

مقالات مرتبط:

  • قیمت شستی اعلام حریق
  • استاندارد نصب شستی اعلام حریق
  • شستی اعلام حریق (قرمز)
  • شستی توقف عملیات اطفاء (آبی)
  • شستی تخلیه سیستم اطفاء (زرد)

کلید های روی تابلو کنترل

-کلید Reset & Resound برای پاک کردن حافظه بکار می رود. اگر سیستم اعلام حریق یک آلارم در یافت نمایید. نشانگرهای مربوط به زون روشن می شود. این کلید دستکاه را Reset می کند.

-کلید Silence Alarm Sounders برای بی صدا نمودن آژیرها در سیستم استفاده می شود.

-کلید Silence Fault Sounders برای بی صدا کردن Buzzer داخلی دستگاه ناشی از بوجود آمدن خطا زمانی که اقدام به باز نمودن در پوش یک دتکتور میکنیم استفاده می شود.

-کلید Evacuate جهت تست آژیرها و فلاشرها پس از اتمام کار تکار می رود.

-قفل سویچی به منظور عدم دسترسی افراد غیر مجاز به تابلو و فعال نمودن چهار کلید که در بالا از آنها نام برده شد، استفاده می شود.

کابل کشی سیستم اعلام حریق

کابلهای مورد استفاده در سیستم اعلام حریق باید همگی در برابر آتش مقاوم باشند به همین علت آنها را درون لوله های فولادی قرار می دهند.

  • برای دتکتورها از کابل ۵/۱*۳ افشان و در متراژ های بالاتر از کابل ۵/۲*۳ 
  • برای تغذیه فلاشرها از کابل ۵/۱*۲ افشان
  • برای تغذیه آژیرها از کابل ۵/۱*۲ افشان
  • برای تغذیه فلاشرLED از کابل ۵/۱*۲ افشان
  • برای تغذیه شستی ها از کابل ۵/۱*۲ افشان

– محل نصب مرکز کنترل باید در نزدیکی ورودی های اصلی بوده و در معرض دید ماموران آتشنشانی باشد و یک سنسور دودی از خود پانل محافظت نماید .
– یک سیستم اعلام حریق یکی از سه حالت : عادی (عبور جریان 3 میلی آمپر از مدار) ، خطا (جریان صفر یا بیشتر از 30 میلی آمپر از مدار) ، حریق ( عبور جریان 25 میلی آمپر از مدار)را مشخص مینماید. 

عملکرد مقاومت روی ترمینال سیستم اعلام حریق چیست؟

هنگام خرید یک سیستم بیشترین دتکتوری که می توان روی هر زون آن نصب نمود در کاتالوگ آن نوشته شده و این بدان معنی است که نمی توان بیشتر از حد تعیین شده روی آن نصب نمود.حال اگر بخواهیم در هر زون کمتر از مقدار تعیین شده،دتکتور نصب کنیم باید دستگاه را آگاه کنیم.پس برای اینکار یک مقاومت ۸/۶ کیلو اهمی در پایان راه بین کنتاکت L2-in و L1-out دتکتور وصل می کنیم تا مدار جریان بیشتری را طلب نکند.

فاصله دتکتورها دودی از یکدیگر

دتکتورها باید به طور متقارن در ناحیه مورد حفاظت قرار گیرند سطح پوشش واقعی دتکتورها یک دایره در ناحیه مورد نظر میباشد اما برای سادگی فرض میشود که ناحیه مورد نظر به صورت یک مربع یا مستطیل است.این فرض باعث میشود تا بعضی از قسمتهای بین دتکتورها به خوبی پوشش داده نشوند.

به عنوان مثال اگر ناحیه مورد حفاظت 100 متر مربع باشد و از دتکتورهای با سطح پوشش 100 متر مربع استفاده گردد نیاز به 4 دتکتور خواهد بود که با آرایش متقارن در ناحیه مورد نظر چیده می شوند.

كليك و تست محاسبه آنلاين فاصله استاندارد دتكتورهاي دودي

 

مطالب مرتبط:

محاسبه آنلاين فاصله آشكارسازهاي دودي

دتكتور شعله آتش، یكی از ارزان ترین وسایل مفابله با حریق

دتكتور شعله آتش یك وسیله محافظتی ضد آتش است كه شعله آتش را در مكانی كه قرار دارد شناسایی كرده و با فرستادن علائم هشدار دهنده افرادی را كه در نزدیكی آتش هستند از خطر آگاه می كند. 
در بیشتر شركت ها و كارخانجات تولیدی، از دتكتور شعله آتش استفاده می شود. این وسیله نسبت به انرژی آزاد شده ای كه یا برای چشم انسان قابل رویت است و یا قابل رویت نیست واكنش نشان می دهد. اغلب دتكتورهای شعله آتش یا با ردیاب شعله نوری یا ردیاب شعله آتش یونیزاسیون كار می كنند. اما بعضی از آنها از هر دو نوع دتكتور استفاده می كنند.
دتكتور شعله آتش در محدوده های خاصی كار می كند كه با استفاده از حسگرهای نوری تشعشعات موجود در فضا را در یك طیف خاصی ثبت می كند. انرژی ساتع شده از شعله آتش، تشعشع الكترومغناطیسی است كه می تواند در طیف های متنوعی مثل UV (ماورای بنفش)، IR (مادون قرمز) VIS شناسایی شود. بسته به حسگرهایی كه استفاده می شوند، تعدادی دتكتورهای شعله وجود دارند كه آنها دتكتور مادون قرمز، ماورای بنفش، دتكتور UV/ IR،IR/IR و دتكتور طیف نوری IRمی باشد. دتكتور شعله آتش دارای بخش مخروطی شكل است كه تعیین كننده قابلیت مؤثر تشخیص حریق است. اگرچه این مسئله برای آتش سوزی در مقیاس كم، تأثیر به سزایی ندارد، اما در آتش سوزی در حال گسترش مثل مایعات و گاز های قابل اشتعال با سرعت بیشتری واكنش نشان می دهد و در اندازه و شكل های متفاوتی وجود دارد.

موارد استفاده از دتكتور شعله آتش

دتكتور های شعله آتش قوی ترین وسایلی هستند كه در هنگام مقابله با آتش به خاطر توانایی شان آتش كوچك را از یك فاصله دور نیز تشخیص می دهند. دتكتور شعله اعلام حریق با فرستادن سیگنال (یا علائم هشدار) باعث می شود افراد در مقابل آتش از خود محافظت كنند. از دتكتور شعله آتش در جهت واكنش دادن به شعله های طیف نور كه یا مادون قرمز اند یا ماورای بنفش و یا هر دو استفاده می شود. این دتكتور فقط در فضاهای با خطر بالا مثل سكوهای بارگیری سوخت، فضاهای عملیات صنعتی، فضاهای پرفشار (دارای گاز متراكم شده) و فضای دارای سقف بلند یا در فضایی كه انفجار یا آتش سوزی سریع در آنها می تواند رخ دهد استفاده می شود. 
دتكتور شعله آتش یونیزاسیون برای تجزیه ذرات آلی استفاده می شود كه مختص هیدروكربن است و بیشتر در تولیدات نفتی استفاده می شود. كاربردهای وسیع دتكتور شعله در پالایشگاه ها و خطوط انتقال نفت، ایستگاه های تخلیه (بارگیری)، انبار محصولات غیر قابل تغییر ارتش، ماشین آلات كارخانه ای، اتاق های كنترل، سیستم نیروی دریایی، صنایع نیمه رسانا، محصولات نفتی و شیمیایی، وسایل برقی و دارو سازی و انبارهای در مزارع می باشد.
انواع دتكتورهای شعله آتش 
انواع مختلفی از دتكتورهای شعله آتش به روش تشخیص و نوع انرژی كه استفاده می شود بستگی دارند. گروه های عمده یا اصلی دتكتورها عبارتند از دتكتور های شعله آتش ماورای بنفش، مادون قرمز، UV/ IR،IR/IR, IR^ 3 و تشخیص دهنده طیف (نوری) مادون قرمز سه گانه. دتكتورهای شعله آتش UV/ IR چگونه كار می كنند؟ آنها شامل تجهیزاتی هستند كه به دنبال اشعه های UV/ IR را كه توسط شعله آتش در طی آتش سوزی ساتع می باشند و با فرستادن علائم (سیگنال)، دستگاه هشدار دهنده را فعال می سازد.

دتكتور شعله آتش ماورای بنفش

از این دتكتور در طیف ها یا امواج كوتاهتر از 300 نانومتر استفاده می شود كه شعله آتش در حال انعكاس نور در فضاهای طیف UV را سریع تر تشخیص می دهند. این (روش یا عملكرد) دقیق است اما در معرض خطر منابع ماورای بنفش مثل خورشید، جوشكاری، نور وسیع و تشعشع نوری قرار دارند. دتكتور شعله آتش توسط دستگاهی امتحان می شوند كه به كاربر امكان می دهد كه این دتكتور را امتحان كنند و دستگاه كنترلر امتحان كننده باید طوری انتخاب شود كه با دتكتور شعله UV مطابق باشد. دتكتور شعله UV در فضاهای دارای خطر و انفجار به كار می رود. در اغلب كوره ها، دتكتور شعله آتش كوره با دتكتور ماورای بنفش برای تشخیص شعله آتش استفاده می شود.

آشکارسازها

آتش هنگامی وقوع می یابد که یک ماده به درجه حرارت بحرانی خو د برسد و ایجاد یک واکنش شیمیایی با اکسیژن نماید .حاصل این واکنش، تولید دما، شعله، نور، دود، بخار آب، منواکسید کربن، دی اکسید کربن یا سایر موارد است . مراحل تولید آتش به شرح ذیل است:

• مرحله ابتدایی: تشکیل دود غیر قابل رؤیت
• مرحله سوختن و دود کردن: تشکیل دود قابل رویت اما بدون وجود شعله
• مرحله سوختن و شعله ور شدن: ایجاد تشعشع نور و حرارت
• مرحله گرم کردن: انتشار انرژی حرارتی به اطراف

در حقیقت هدف از آشکارسازهای اتوماتیک، شناسایی آتش با حس کردن یک یا ترکیبی از مراحل فوق و تبدیل آن به سیگنالهای الکتریکی و ایجاد آلارم است.

آشکارسازها به انواع مختلفی تقسیم می شوند که انواع عمده آن آشکارسازهای حرارتی، دودی ، ماوراء بنفش، مادون قرمز و آشکارساز شعاع نور می باشد.در جدول شماره  1 مقایسه انواع آشکارسازها و خواص و ویژگیهای هر یک ذکر شده است . از آنجا که در پستهای فشارقوی عمدتاً از سه نوع آشکارساز دودی، شعله ای و حرارتی استفاده می شود عمده بحث روی این آشکارسازها خواهد بود.

 

آشکارسازهای دودی خود به دو دسته عمده تقسیم می شوند: آشکارساز دودی نوع یونیزاسیون و آشکارساز دودی نوع فتوالکتریک.آشکارسازهای دودی یونیزاسیون در مرحله اولیه تولید آتش (دود غیر قابل رؤیت ) عمل می کنند در حالیکه آشکارسازهای دودی فتوالکتریک در مرحله دوم تولید آتش (دود قابل رؤیت) عمل خواهند کرد.

آشکارساز شعله، شعله ایجاد شده توسط سوختن مواد را حس می کند. شعله ستونی از گاز است که تولید روشنایی و گرما می کند .شعله برخی مواد (مانند هیدروژن ) ممکن است توسط چشم غیرمسلح دیده شود . آشکارساز شعله به حضور انرژی تشعشعی قابل دید با چشم انسان (حدود 4000 تا 7700 آنگستروم ) یا خارج از گستره دید انسانی نیز پاسخ می دهد (پایین تر از 4000 آنگستروم یا بالاتر از 7700 آنگستروم).

کاربرد آشکارساز حرارتی در مرحله چهارم از مراحل چهارگانه تولید آتش بوده و به همین علت است که آشکارسازهای حرارتی دارای حساسیت پایین تری می باشند. این آشکارسازها خود به دو دسته “درجه حرارت ثابت” و “حساس به نرخ افزایش درجه حرارت” تقسیم می شوند البته نوع دیگری هم وجود دارد که ترکیبی از هر دو حالت فوق است . آشکارسازهای نوع درجه حرارت ثابت به دمای اطراف یک نقطه خاص پاسخ می دهد. به عبارتی این آشکارسازها دارای المانی هستند که در یک دمای از پیش تعیین شده به کارمی افتد. هنگام استفاده از این آشکارسازها توجه به این نکته ضروری است که ماکزیمم درجه حرارتی که انتظار وقوع آن در سقف وجود دارد تاثیر مستقیم بر انتخاب درجه حرارت در آشکارسازهای حرارتی دمای ثابت دارد . همچنین می نیمم درجه حرارت که در محل نصب آشکارسازها در سقف احتمال وقوع آن می رود نیز بسیار مهم خواهد بود. زمانیکه درجه حرارت سقف کاهش یابد حرارت بیشتری از آتش مورد نیاز است تا اینکه بتواند هوای اطراف المان حسگر آشکارسازها را به درجه حرارت عملکردشان برساند که این مسئله سبب عملکرد آهسته و پاسخ تاخیری آشکارسازها به وقوع آتش خواهد گردید . آشکارسازهای حرارتی حساس به نرخ افزایش درجه حرارت به افزایش سریع دمای هوای اطراف واکنش نشان می دهد ولی به افزایش عادی دمای هوا ناشی از سیستم های گرم کننده و نور خورشید واکنش نشان نمی دهند. بطور کلی آشکارسازهای حرارتی برای واکنش به آتش سوزیهای سریع و جهت استفاده در مکانهایی که اعلام خطرهای ناخواسته از آشکار سازهای دودی به علت آلودگی هوا پیش می آید بکار می روند . لیکن با توجه به این که این آشکارسازها کمتر از آشکارسازهای دودی حساس هستند لذا در جاهائی که آتش ضعیفی می تواند سبب خسارات زیادی شود نباید بکار برده شوند.در طراحی سیستم های اعلام حریق در پستهای فشارقوی یکی از نکات مهم انتخاب نوع آشکار ساز است که در نواحی مختلف براساس نشانه های بروز آتش و شرایط محیط تعیین می گردد.جدول شماره 2 انتخاب آشکارسازها را برای مکانهای مختلف پیشنهاد می دهد.

 

 

استاندارد نصب دتکتور شعله

تذکر: (توضیحات ارائه شده برای یک محصول از یک برند خاص می باشد که در برخی موارد قابل تعمیم نیست.)

دتکتورهای شعله ای یا  Flame Detector طیف نورهای خاصی از شعله را تشخیص می دهند. این دتکتورها طیف های خاصی از IR یا UV و یا هر دو را شناسایی می کنند.

المان های تشخیص دتکتورهای شعله از نوع IR3  شامل دو سنسور Pyroelectrical و یک دیود نوری سیلیکونی می باشد. سنسورهای Pyroelectrical رنج طیف های 4 تا 4.8 میکرومتر و 5.1 تا 6 میکرومتر را تشخیص می دهند. سنسور دیود نوری سیلیکونی نیز طیف نور 0.7 تا 1.1 میکرومتر را شناسایی می کند.   

هر جسمی از خود نور مادون قرمز (IR) متصاعد می کند و هر چه جسم گرمتر باشد این مقدار این نور بیشتر خواهد بود. خورشید طیف نور یکنواختی را از خود متصاعد می کند که معادل حرارت  جسم داغی با 6000 K  (درجه کلوین) است. خورشید سیگنال نسبتا کوچکی در رنج تشخیص دتکتور دتکتور شعله ارسال می کند که این امر برای فرایند تشخیص یک مزیت به شمار می آید. دتکتور شعله بعد از پروسه ی اندازه گیری، محاسبه و تصمیم گیری خروجی های سنسورها نتیجه ی تشخیص را با یک خروجی نشان می دهد.

نکات ذیل باید در مورد نصب دتکتور شعله در نظر گرفته شود:

–  دتکتور باید در معرض تشعشع مستقیم ماده ی قابل اشتعال باشد چرا که تشعشق مستقیم از تشعشع غیر مستقیم به مراتب قوی تر است.

–  حداکثر فاصله ی تشخیص در برخی دتکتورهای شعله 100 متر می باشد. (البته این فاصله به سایز حریق، نوع دتکتور و سازنده آن و جنس حریق بستگی دارد و ممکن است بسیار کمتر از این مقدار باشد.)

–  ارتفاع نصب دتکتورهای شعله به سایز حریق و نوع آن بستگی دارد. (که نسبت به نوع محصول نمودارهای خاص و ضرایب تصحیح خود را دارد.) مثلا برای دتکتور شعله ی یک برند خاص، برای حریقی با ماگزیمم ابعاد 0.1 متر مربع از نوع اتیل الکل ارتفاع نصب استاندارد 3 تا 8 متر می باشد.

– بهترین روش برای نصب دتکتور شعله، نصب ان در ارتفاع و در کنج اتاق و متمایل به کف می باشد. به گونه ای که مثلا در کنج یک اتاق با زاویه ی 90 درجه، زاویه ی دتکتور با محور  افقی و محورهای جانبی 45 درجه باشد.

–  برای جلوگیری از آلارم های کاذب از سوی برخی منابع نوری می توان صفحه های مناسبی را به صورت محافظ روی آن با رعایت عدم ایجاد اخلال در عملکرد آن نصب کرد که البته این صفحات خود نباید منعکس کننده ی نور باشند.

– دود تنها مقداری از میزان نور مادون قرمز را کاهش می دهد با این وجود بایستی از نصب دتکتور در ارتفاع بالا و محل تجمع دور خودداری شود . در نتیجه دتکتور باید در ارتفاع زیر 10 درصد ارتفاع اتاق قرار گیرد.  

– مثال هایی از نصب دتکتور شعله در یک اتاق، بسته به سایز اتاق و حریق و نوع حریق می تواند نصب دریک کنج، نصب در دو کنج روبروی هم، نصب در چهار کنج و یا نصب دو دتکتور شعله در وسط یک ضلع در خلاف جهت یکدیگر می باشد. (هم پوشانی دتکتورها در طراحی توصیه می گردد و حتی بهتر است گاهی در Redundancy نیز در نظر گرفته شود.)

شرایط تجهیزات اعلام حریق در نواحی با حضور گازهای قابل انفجار

در نواحی ای که گازهای قابل اشتعال وجود دارد می بایست از تجهیزاتی استفاده شود که جریان های ناشی از عملکرد تجهیزات خود باعث انفجار نگردند. لذا از تجهیزات Intrinsicaly Safe برای این نواحی استفاده می کنند. این تجهیزات میزان جریان مصرفی کمتری دارند و عموما تجهیزات موجود در این  گونه نواحی کانونشنال می باشند. خاطر نشان می گردد تجهیزات کانونشنال با یک Shunt Zener Barrier به زون یا لوپ متصل می گردند. جانکشن باکس های مورد استفاده و هاوسینگ ماژول ها می بایست کاملا Seal باشند تا جرقه های ناشی از عملکرد بخش های الکتریکی خود باعث انفجار نشوند.

مراحل انجام پروژه­ها

1)      امکان سنجی اولیه:

P.F.S: Pre-Feasibility Study

2)      تشکیل تیم:

P.T: Project Team

3)      انتخاب مهندس مشاور:

C.E: Consultant Engineering

4)      امکان سنجی تفضیلی (توسط مهندس مشاور):

D.F.S: Detailed Feasibility Study

5)      گزارش امکان سنجی:

F.R: Feasibility Report

6)      مشخص کردن جزئیات پروژه:

D.P.Plan: Detail Project Plan

7)      مشخص کردن هزینه های پروژه (Cash Flow):

B.P: Business Plan

8)      درخواست ارائه پیشنهادات:

R.Q: Request for Quotation

R.P: Request for Proposal

9)      مناقصه عمومی:

C.B: Common Bead

I.T: International Tender

10)   دریافت پیشنهادات:

Proposal

11)   بازدیدهای فنی:

T.V: Technical Visit

12)   تهیه پیشنهادات متقابل:

C.P: Counter Proposal

13)   تهیه جداول مقایسه ای از پیشنهادات:

C.T: Comparative Table

14)   درجه بندی شرکت کننده ها:

Short List

 

ایزولاتورها در لوپ پنل آدرس پذیر

در صورتی که تجهیزات آدرس پذیر محیطی خود دارای ایزولاتور نباشند، به ازای هر 20 تجهیز آدرس پذیر می بایست یک عدد ایزولاتور روی لوپ قرار گیرد. ایزولاتور در صورتی که مشکلی برای یکی از 20 تجهیز آدرس پذیر رخ بدهد با برقراری ارتباط با ایزولاتور مجاور ادامه ی لوپ را برقرار می سازد تا از صدمه دیدن یک یا چند تجهیز همه ی تجهیزات روی لوپ از مدار خارج نشوند.

Redundancy در سیستم اعلام حریق

Redundancy یا افزونگی در سیستم اعلام حریق، اغلب در ارتباط با CPU پنل اعلام حریق به کار می رود. یعنی در برخی موارد که کارکرد صحیح سیستم اعلام حریق همواره حیاتی است لازم است که پنل شامل دو CPU باشد که به صورت موازی با یکدیگر قرار گرفته باشند تا در صورت اختلال در عملکرد یکی از CPU ها دیگری وارد مدار شده و فرمان کنترلی مناسب صادر گردد. کارکرد Redundancy برای رله های خروجی و منبع تغذیه نیز گاهاً مورد نیاز می شود.

IP تجهیزات اعلام حریق

IP مخفف Ingress Protection می باشد. عددی است چهار رقمی که  اغلب به صورت عددی دو رقمی نمایش داده می شود که درجه ی حفاظت در مقابل نفوذ اشیای خارجی، گرد و خاک و رطوبت را بیان می کند. رقم اول (0 تا 6) بیانگر میزان حفاظت در مقابل نفوذ اشیای خارجی و گرد و غبار و رقم دوم (0 تا 8) بیانگر میزان حفاظت در مقابل نفوذ رطوبت است.

(IP (Ingress Protection

Protection Against Water

Second Numeral

Protection Against Solid Object

First Numeral

No special protection

0

No special protection

0

Vertically dripping water

1

Object>50   mm Diameter (Ex. Part   of hand)

1

Vertically dripping water when enclosure   tilted by 15°

2

Object>12.5   mm Diameter (Ex.   finger)

2

Sprayed water up to 60° from the vertical

3

Object>2.5   mm Diameter (Ex. tool)

3

Sprayed water from all directions

4

Object>1   mm Diameter (Ex. wire)

4

Water jets

5

Dust Protected

5

Powerful water jets

6

Dust Tight

6

Temporary submersion to a depth of 1m

7

   

Extended submersion to a depth   > 1m

8

   

 رقم سوم آن Mechanical impact resistance می باشد (0 تا 9) که اغلب استفاده نمی شود . تاثیر مکانیکی (mechanical impact) اغلب بر حسب ژول (j) بیان می شود:

Equivalent drop mass and height

Impact energy

 

Dropped IP level

0

150 g dropped from 15 cm

0.225 J

1

250 g dropped from 15 cm

 

0.375 J

2

250 g dropped from 20 cm

 

0.5 J

3

500 g dropped from 40 cm

 

2 J

5

1.5 kg dropped from   40 cm

 

6 J

7

5.0 kg dropped from   40 cm

 

20 J

9

 رقم چهارم نیز یک حرف است که اطلاعاتی مطابق جدول زیر را در اختیار می گذارد.

Letter

Back of hand

A

level of protection   against access to hazardous parts by persons

Finger

B

Tool

C

Wire

D

Oil resistant

F

additional information related to the   protection of the device

High voltage device

H

Device moving during watertest

M

Device standing still during water test

S

Weather conditions

W

 

 در اروپا استانداردهای IEC ،EN و DIN حفاظت در مقابل نفوذ را به صورت IP و در آمریکا حفاظت در مقابل نفوذ را با استاندارد NEMA بیان می کنند. استاندارد ایران ISIRI نیز IP را مبنای تحلیل حفاظت در مقابل نفوذ قرار می دهد.

 

NEMA Testing Approximate Equivalent to IPXX

IP10

NEMA 1

IP11

NEMA 2

IP54

NEMA 3

IP14

NEMA 3R

IP54

NEMA 3S

IP55

NEMA 4 and 4X

IP52

NEMA 5

IP67

NEMA 6 and 6P

IP52

NEMA 12 and 12K

IP54

NEMA 13

This Table Can not be used to Convert IP codes   to NEMA Ratings

 

محصولات اعلام حریق مناسب که تاییدیه های لازم آتش نشانی را داشته باشند تقریبا در رنج IP های زیر تولید می شوند:

IP پنل های اعلام حریق عموما در حدود 30 می باشند.

IP دتکتورهای اعلام حریق عموما در رنج 43 تا 54 می باشد. دتکتورهای خاص IP های تا مرز 65، 66 و 67 نیز دارند.

IP شستی های اعلام حریق عموما در حدود 44 می باشند. شستی های با کاربری بیرونی و ضد انفجار  IP های تا مرز 65، 66 و 67 نیز دارند.

IP آژیر فلشرها عموما در رنج 42 تا 54 می باشد. آژیر فلشرهای با کاربری بیرونی و ضد انفجار IP های تا مرز 65، 66 و 67 نیز دارند.